Offbeat
What's on the menu - Croissant Bak─── 17:27 Thu, 29 Jun 2023

Tyd vir nog 'n soet resep van Sjef Maradine! Hierdie week maak ons 'n croissant-gebak.
Bestanddele:
Vir die poeding –
20g botter, by kamertemperatuur
8 croissants, 1-2 dae oud
Vir die vla –
6 eiers
500ml melk
500ml dubbelroom
150g strooisuiker
½ t fyn seesout
1 vanieljepeul
Sowat 300g bloubessies
Versiersuiker, vir afstof
Metode:
Gebruik die sagte botter om die binnekant van 'n poedingbak van sowat 20cm x 30cm en 7cm diep te bedek. Sny die croissants in die helfte met 'n mes. Lê hulle – met die snykant na onder – in die skottel met hul sterte opwaarts.
Om die vla te maak, klits die eiers in 'n groot bak. Meng die melk, room, strooisuiker en sout in 'n middelslagpan. Gebruik 'n skerp mes om die vanieljepeul in die lengte oop te kloof en skraap die pitte uit. Voeg die peul en sade by die kastrol. Bring die vloeistof tot kookpunt oor 'n medium hitte, verwyder dan van die hitte en gooi dit stadig op die geklitste eiers in 'n dun stroom, net 'n paar druppels eers om te keer dat die eiers stulp, klits die hele tyd.
Sodra al die warm room bygevoeg is, verwyder die vanieljepeul en gebruik 'n skeplepel om die vla stadig in drie sarsies oor die croissants te skep. Die puntevan sommige van die croissants sal 'n hoogtepunt bereik. Laat week vir 'n uur.
Voorverhit die oond tot 170°C/gaspunt 3. Sprinkel die poeding met die helfte van die bloubessies en bak vir 45 minute, draai die bak na 25 minute om 'n egalige bak te verseker. Die voltooide poeding moet goudbruin, sponserig en klam wees, maar met geen vloeibare vla oor nie. Laat staan vir 10-15 minute voordat dit warm bedien word, liggies bestrooi met versiersuiker, met die oorblywende bloubessies langsaan.