Food
What's on the menu - Fondant-aartappels─── 17:35 Thu, 31 Aug 2023

Hierdie week wys sjef Maradine ons hoe om fondant-aartappels ( Pommes de terre fondantes) te maak!
Bestanddele
6 medium aartappels
1 eetlepel olyfolie
200 g botter in blokkies gesny
4 groot knoffelhuisies, fyngedruk
2 takkies roosmaryn
2 takkies tiemie
200 ml hoender- of groenteaftreksel
Metode
Sny die punte van die aartappels af sodat hulle weerskante plat kan lê.
Verhit die olie in 'n pan oor medium tot lae hitte. Wanneer warm, voeg die aartappels met snykant na onder by. Braai vir 5 tot 7 minute of tot diep goudbruin. Draai dan om en braai aan die ander kant. Voeg die botter by die pan om te smelt.
Gooi die knoffel en kruie rondom die aartappels en geur goed. Gooi die aftreksel versigtig om die aartappels. Wees versigtig dat die warm botter nie op jou spat nie. Bedek en prut liggies vir 25 tot 30 minute of tot die aartappels sag is.