On Now
Weekdays 12:00 - 15:00
At Lunch Pulane
NEXT: 15:00 - 18:00 The Joyride with Nico, Nikki, Kayla and JayBee
Listen Live Streams

Food

What's on the menu - Tuisgemaakte Sweetie pie

───   17:45 Thu, 01 Feb 2024

What's on the menu - Tuisgemaakte Sweetie pie | News Article

Sjef Maradine het hierdie week die perfekte nageregresep, net betyds vir Valentynsdag!

BESTANDDELE

Vir die beskuitjiebasis:

250 g botter
75 g versiersuiker
325 g meel
40 g mielieblom
1 t vanielje-ekstrak

Vir die malvalekker:

80 g eierwit
160 g suiker
2 gelatienblare
50 g vloeibare glukose
1 t vanielje-ekstrak

Jy benodig ook:

300 - 400 g donker- of melksjokolade, jou keuse
50 g snoepgoed – opsioneel
Karamel op die basis van die beskuitjie en geroosterde haselneute.

 

INSTRUKSIES

Vir die beskuitjie, gebruik ’n elektriese menger, room die botter, vanielje en versiersuiker tot lig en donsig. Voeg die meel by en meng baie kort tot net gemeng. Rol die deeg tussen twee groot velle kleefvrye bakpapier uit tot sowat 3 – 4 mm en vries dan totdat dit solied is. 

Voorverhit die oond tot 180C en sny ronde koekies uit met ’n 3 – 4cm koekiedrukker. Bak vir 10 – 13 minute tot lig goudbruin. Laat afkoel.
Vir die malvalekker, laat lê die gelatienblare in ’n bak kamertemperatuurwater. Plaas die eierwitte in die baie skoon bak van 'n elektriese staanmenger. Voeg die glukose en suiker in ’n klein potjie (met 'n handvatsel) en voeg 2 eetlepels water by. Kook die stroop oor lae hitte totdat die suiker opgelos is en die stroop 116C bereik op 'n suikertermometer.


Wanneer die suiker ongeveer 110C is, begin klits die eierwitte tot sagtepuntstadium. Wanneer die suiker 116C bereik het, druk die geblomde gelatien uit en roer dit vinnig deur die stroop. Gooi hierdie warm stroop baie stadig in die bak van die staanmenger terwyl dit nog op hoog loop. Klits die malvalekker vir sowat 5 – 6 minute totdat dit afgekoel het.

Voeg die vanielje-ekstrak by – klits weer en skep dit dan in 'n spuitsak. As dit nog loperig is, kan jy dit bietjie in die yskas afkoel om dit styf te maak. Die malvalekker moet 'n piek hou voordat jy begin.

Om aanmekaar te sit, plaas die beskuitjies op ’n rooster oor ’n gevoerde bakplaat, wat enige oortollige sjokolade sal opvang (sien hierbo). Spuit die malvalekker na die rand van die beskuitjie of effens bo-oor. As jy lekkergoed gebruik, sprinkel nou 'n bietjie bo-op die malvalekker.

Smelt die sjokolade en laat dit afkoel en bedek dan die malvalekkers deur bo-op en kante te skep. Laat die sjokolade hard word by kamertemperatuur of jy kan dit in die yskas afkoel.

@ 2024 OFM - All rights reserved Disclaimer | Privacy Policy | We Use Cookies - OFM is a division of Central Media Group (PTY) LTD.