Food
What's on the menu - Beetsop─── 17:24 Thu, 08 Jun 2023

Die winter is hier en so ook nog 'n maklik-om-te-maak resep van Sjef Maradine. Hierdie week, by die seisoen, bederf Sjef Maradine ons met 'n beetsop.
Bestanddele
2 eetlepels olyfolie
1 groot ui, fyn gekap
2 knoffelhuisies, fyngedruk
1 kg vars beet, geskil en in blokkies gesny (dra rubberhandskoene om te keer dat jou hande pienk word)
1½l groenteaftreksel
Vir die croutons
½ klein brood suurdeegbrood, in groot croutons gesny
100g radyse, fyn gesny
100 g feta, verkruimeld
Metode
STAP 1
Verhit 1 e olie in 'n groot kastrol en voeg die gekapte ui by, braai vir 5 min tot effens sag. Voeg die knoffel by, roer om te meng vir 1 min., gooi dan die beet by en kook vir 15 min.
STAP 2
Gooi die aftreksel by en bring tot kookpunt. Sodra dit kook, verminder die hitte en prut onbedek vir 30 minute of totdat die beet sag is. Geur goed en laat effens afkoel voordat dit gemeng word.
Lees ook: What's on the menu – Kruie - en sitrus-gebraaide hoender
STAP 3
Verhit intussen die rooster tot hoog en sit die suurlemoenkoekies op 'n bakplaat wat met die oorblywende 1 e olie bedruip is en rooster tot goudbruin. Klits die sop tot glad met 'n staafmenger.
STAP 4
As die sop verkoel bedien word, laat dit heeltemal afkoel en verkoel vir 'n paar uur voordat dit bedien word. As dit warm bedien word, maak deurwarm in die pan vir 2-3 min. Sit voor in bakkies of bekers met die croutons, radyse en gekrummelde feta gestrooi oor