On Now
Weekends 12:00 - 16:00
Classic Sundays Christie
NEXT: 16:00 - 19:00 All Request Sunday with Nikki
Listen Live Streams

Food

What’s on the Menu – Tuisgemaakte soetsuurhoender

───   16:33 Thu, 30 May 2024

What’s on the Menu – Tuisgemaakte soetsuurhoender | News Article
Soetsuurhoender. Foto verskaf

“Sjef Maradine is terug en hierdie week gee sy vir ons ’n tuisgemaakte ‘take-away’.”

Soetsuurhoender

Bestanddele:
5 eetlepels groente-olie
2 eiers liggies geklits
3 eetlepels mielieblom
90 g (3/4 koppie) gewone (allesdoel) meel
½ teelepel sout
½ teelepel peper
½ teelepel knoffelsout
2 teelepel paprika
3 hoenderborsfilette in happiegrootte stukke gesny

Sous:
1 eetlepel groente-olie
1 groot ui geskil en in groot stukke gesny
1 rooi soetrissie in 1 duim stukke gekap
1 groen soetrissie in 1 duim stukke gekap
2 knoffelhuisies geskil en gekap/fyngemaak
1 teelepel gemaalde gemmer
150 ml (2/3 koppie) tamatiesous
2 eetlepels moutasyn
6 eetlepels donkerbruin muscovado suiker
475 g (17 oz) ingemaakte pynappelstukke in sap

Vir voorsit:
eiergebraaide rys of gekookte rys
1 teelepel sesamsaad

Metode:
Verhit die olie in ’n braaipan tot baie warm.

Terwyl die olie verhit word, plaas die eier in een vlak bak en die mielieblom in ’n ander vlak bak. Voeg die meel, sout, peper, knoffelsout en paprika by ’n ander vlak bak en meng saam.

Dreineer die hoender in die mielieblom, doop dit dan in die eier en bak dit laastens in die gegeurde meel. 

Voeg by die wok en kook oor hoë hitte vir 6-7 minute, draai twee of drie keer tydens kook tot goed bruin. 

Miskien moet jy in twee sarsies kook. Haal uit die pan en plaas in ’n bak wat met kombuishanddoeke uitgevoer is.

Soetsuurhoender met sesamsaad. Foto: Canva

Terwyl die hoender kook, kan jy met jou sous begin. Voeg die olie by ’n groot braaipan/pan, verhit dit op ’n medium tot hoë hitte en voeg die uie by. Kook vir 3 minute, roer elke nou en dan, totdat die uie deurskynend begin word.

Voeg die soetrissies by en kook nog ’n minuut.

Voeg die knoffel en gemmer by en kook nog ’n minuut. Voeg die tamatiesous, asyn, donker muscovado-suiker en die geblikte pynappel (insluitend die sap) by en roer. Bring tot kookpunt, en draai dan die hitte af en laat dit prut terwyl jy roer tot effens verdik.

Plaas die gaar, bros hoender oor na die pan met die sous.

Sit voor saam met gekookte of gebraaide rys en sprinkel sesamsaad oor.

OFM nuus mvh

@ 2024 OFM - All rights reserved Disclaimer | Privacy Policy | We Use Cookies - OFM is a division of Central Media Group (PTY) LTD.