On Now
Weekends 12:00 - 16:00
Classic Sundays Christie
NEXT: 16:00 - 19:00 All Request Sunday with Nikki
Listen Live Streams

Food

What’s on the menu – Vetkoek en kerriemaalvleis

───   17:00 Thu, 20 Jun 2024

What’s on the menu – Vetkoek en kerriemaalvleis | News Article

Met die winter reeds hier, wil Sjef Maradine ons warm hou met heerlike winterresepte. Hierdie week maak ons vetkoek en kerriemaalvleis.

Vir die vetkoek:

5 koppies alledaagse meel (plus ekstra vir afstof)

10ml sout

30ml suiker

7g pakkie kitsgis

2 koppies louwarm water

Olie vir diepbraai


Vir die kerriemaalvleis:

500g gemaalde beesvleis
15ml olyfolie
1 groot ui in blokkies gesny
3 knoffelhuisies fyn gekap
5ml gemaalde gemmer
2,5ml gerookte paprika
5ml swartpeper
5ml gemaalde koljander
2,5ml gemaalde komyn
15ml sagte kerriepoeier
30ml tamatiepasta
30ml blatjang of gladde appelkooskonfyt
1/2 koppie water
1 medium aartappel in blokkies gesny
1 koppie gevriesde blokkies gemengde ertjies en wortels

VIR DIE VETKOEK:

Voeg die meel, suiker, gis en sout in 'n bak
Voeg die water stadig by terwyl jy meng totdat jy 'n deeg het
Dra oor na ’n meelbestrooide oppervlak en bring die deeg saam

Jy hoef nie te knie nie, tensy jy die deeg dadelik wil gebruik. As jy die deeg op dieselfde dag gebruik, knie kort vir 5 minute en bedek dan en laat rys vir 40 minute. As jy oornag los, sit die deeg in ’n bak en bedek met kleefplastiek. Laat oornag in die yskas.

Lees ook: What’s on the Menu – Tuisgemaakte soetsuurhoender

Wanneer jy gereed is om die vetkoek te maak, verhit jou olie vooraf in 'n groot swaar gebaseerde pot tot 180 grade C. Verdeel deeg in ewe groot stukke. Ek mik vir ’n balgrootte, net kleiner as ’n tennisbal. 

Maak die bal plat sodat dit nie te lank neem om die binnekant gaar te maak wanneer jy dit diepbraai nie.

Plaas elke platgedrukte bal in die olie en kook tot goudbruin, draai om soos nodig totdat elke kant goudbruin is. Plaas op ’n afkoelrak en laat enige oortollige olie dreineer. Herhaal die kookproses totdat al die deeg gaar is.

VIR DIE KERRIEMAALVEIS:

Verhit olie op hoë hitte in ’n medium pot. Voeg die maalvleis by en braai tot bruin (dit kan 'n rukkie neem). Voeg die gekapte uie by en braai tot sag.

Voeg die knoffel, gemmer, paprika, swartpeper, gemaalde koljander, gemaalde komyn en kerriepoeier by en kook vir 5 minute terwyl jy aanhoudend roer. Voeg die tamatiepasta by en kook vir nog 2 minute.

Voeg die blatjang of konfyt en water by en verlaag die hitte tot laag. Voeg sout by na smaak. Bedek en prut vir 30 minute

Voeg die aartappels en gemengde groente by en meng deur. Bedek en kook vir nog 30 minute.

Kerrie moet dik wees met baie min water oor. Indien nie, haal die deksel af en prut totdat jy die verlangde dikte bereik. cg

@ 2024 OFM - All rights reserved Disclaimer | Privacy Policy | We Use Cookies - OFM is a division of Central Media Group (PTY) LTD.